FOK! Wat een weer: zuiden zal boeten!

herfstbanner

Hallo!  

De afgelopen week heb ik vrijwel geen zon gezien. Eigenlijk was dit in de hele noordwestelijke helft van ons land het geval. In het zuiden was de zon wel zeer regelmatig, en soms zelfs uitbundig, van de partij. Ook in de oostelijke helft was de zon vrij regelmatig met het blote oog (niet doen!) zichtbaar.

Ook vandaag was de zon de grote afwezige alhier. In grote delen van het land was het weel heel aardig weer. Uiteindelijk besloot de bewolking om  eindelijk zijn Radetzkymars naar het binnenland te aanvaarden. Dit op nadering van een tamelijk actieve storing. Ditmaal is vooral het zuiden die daar de meeste last van krijgt.

Momenteel zien we dat er al af en toe wat regen valt, en dat gaat alleen maar meer worden. De komende nacht regent het dan ook op veel plaatsen behoorlijk door. Er kan dan op uitgebreide schaal 10 tot 15 mm vallen en op sommige plaatsen zelfs nog meer. 

Morgenochtend is het dan ook nog overal nat. Een kern van lagedruk trekt over het zuidoosten van ons land naar Duitsland toe. Er is daar dan ook kans op een klap onweer. In de noordelijke helft is het dan al duidelijk droger geworden en als eerste op de Wadden maken brede opklaringen hun opwachting. Uiteindelijk zal het ook in een groot deel van het westen wat gaan opklaren. Daar zal het denk ik minder stralend worden. In het midden, oosten en zuiden heeft de zon het veel moeilijker. In Brabant en Limburg blijft er een groot deel van de dag kans op regen. 

Bij dit alles loopt het kwik op tot een graad of 12. De wind is westelijk en aan het begin van de dag nou vrij stevig, maar deze zal vrij snel minder gaan worden. Meer dan een windkracht 3 bijft er dan niet van over.

Zondag verloopt overwegend bewolkt, maar droog. Ik ben echter bang dat dit het patroon zal zijn voor een groot deel van volgende week. 

Fijn weekend!  


Paddestoelen in Uden (Foto: Winterstorm666)
Een heel plaatje van een paddestoelenveldje. Dit is in de omgeving van de langlauf-vereniging in Uden. (Foto: Winterstorm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.