Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 45

Een prequel van een van de populairse HBO-series, een acteerprestatie die al een aantal weken 'Oscar buzz' genereert en natuurlijk nog een handvol andere titels. Zullen we eens kijken wat je vanaf deze week kunt gaan zien?

Spencer

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel. Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

The Many Saints of Newark

De langverwachte prequel van de revolutionaire en veelvuldig onderscheiden HBO-dramaserie The Sopranos van David Chase. De jonge Anthony Soprano groeit op in een tumultueuze tijd in Newark. De machtige DiMeo-misdaadfamilie krijgt concurrentie van andere gangsters en dreigt de grip te verliezen op een stad die gebukt gaat onder rassenrellen. Dat de tijden veranderen, merkt ook zijn oom Dickie Moltisanti, naar wie Anthony vol bewondering opkijkt, die met veel moeite probeert zijn werk en privéleven op de rit te krijgen. Intussen is hij van grote invloed op zijn jonge neef, die mede daardoor uiteindelijk zal uitgroeien tot de machtige maffiabaas die wij allemaal hebben leren kennen: Tony Soprano.

The Rescue

Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film van de makers van ‘Free Solo’, over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot.

The Boy Behind the Door

Bobby’s ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hij zijn beste vriend (beiden 12) met gevaar voor eigen leven gaat bevrijden van zijn kidnappers. Er staat hen een angstaanjagende nacht te wachten.

Do Not Hesitate

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Stage Mother

Maybelline heeft net haar zoon verloren en erft zijn dragbar in San Francisco. Ze ontmoet de vrienden van haar zoon Sienna en Nathan die haar helpen de zaak, die in financiële moeilijkheden zit, draaiende te houden. Aanvankelijk terughoudend tegenover de erfenis van haar zoon ontpopt Maybelline zich tot huismoeder die de drag queens onder haar hoede neemt.

Descending the Mountain

Wat gebeurt er als je magic mushrooms (psilocibine) geeft aan ervaren Zen beoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat gaat ons dat leren over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? Vanuit deze vragen zetten psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers, een legaal wetenschappelijk experiment op in een klooster op de top van Mount Rigi in Zwitserland. Precies 50 jaar nadat de magische paddenstoelen officieel verboden werden, begint er weer een nieuw verhaal in wat nu de “psychedelic renaissance” genoemd wordt. Terwijl anno 2021 de meeste onderzoeken met psychedelica zich vooral richten op de veel belovende medische toepassingen ervan, gaan Frans en Vanja al weer een stap verder. Kan de combinatie van meditatie en psilocibine de mensheid helpen om uit de puinhoop te komen die we met onze neo liberale samenleving over onszelf en de planeet hebben afgeroepen? Regisseur Maartje Nevejan, werkt, net als bij haar laatste veel geprezen film “Ik ben er even niet”, samen met andere kunstenaars om een visuele taal te vinden voor innerlijke ervaringen. Hierbij laat ze de iconische beeldtaal van de jaren ’60 achter zich, door met animaties en een hallucinerende soundscape een psychedelische ervaring op te roepen bij de toeschouwer.