Uitslag Vitesse - FC Utrecht

Vitesse heeft zondag een overwinning geboekt op FC Utrecht, die een tijdje stilgelegd werd vanwege het gooien van vuurwerk door de Utrecht-supporters. In Arnhem won de thuisploeg met 2-1.

Vitesse profiteerde in de beginfase optimaal van een foute terugspeelbal van Willem Jansen. Nikolai Baden Frederiksen pikte de bal op en schoot hem achter doelman Maarten Paes. Daarna kreeg FC Utrecht de kans op de gelijkmaker via Bart Ramselaar, maar daarin slaagde hij niet.

Daarna kreeg Vitesse wat mogelijkheden op de 2-0, maar verschillende spelers wisten hun kansen niet af te maken. Vitesse leek met 1-0 de rust in te gaan, maar dat was buiten een mislukte voorzet van Riechedly Bazoer gerekend. De centrale verdediger probeerde de bal voor te geven, maar gleed daarbij uit wat resulteerde in een geweldig doelpunt.

In de tweede helft ging het mis op de tribunes. De supporters van FC Utrecht gooiden vanuit het uitvak vuurwerk op het veld. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde na 53 minuten het spel stil. Toen het vuurwerk werd gedoofd, kon de wedstrijd enkele minuten later weer worden hervat. Vitesse leek op weg naar een makkelijke overwinning, maar dankzij een grove blunder van Vitesse-doelman Markus Schubert kwam Utrecht weer in de wedstrijd. Maar ondanks de hulp van de Vitesse-keeper bleef het 2-1 in Arnhem en staat Vitesse nog maar één punt achter op FC Utrecht.