Uitslag FC Twente - Heracles Almelo

FC Twente heeft vanavond de Twentse derby gewonnen. Thuis werd met 1-0 van Heracles gewonnen.

Al na vijf minuten spelen kwam Twente op voorsprong. Het was Hilgers die de bal over de doellijn wist te frommelen. Na een kwartier spelen kwam Heracles beter in het spel maar het leidde nog niet tot grote kansen. In de 25e minuut leek Pröpper heel dicht bij de 2-0. Zijn kopbal belandde in het zijnet, maar wel via de arm van Knoester. Pröpper wilde een strafschop maar de VAR was van mening dat er geen sprake was van hands. Op slag van rust leek Burgzorg te zijn ontsnapt aan de defensie van Twente, maar hij liep zich uiteindelijk toch vast. Even daarna haalde Vloet uit van buiten de zestien, Unnerstall stond echter prima op zijn plek.

Ook na rust is de thuisploeg de betere ploeg. Limnios haalde uit maar zijn de bal ging over het doel. Heracles kreeg overigens wel een paar kansen. Zo schoot Vloet de bal net naast. In de 70e een grote kans op de 2-0. Rots probeerde met een schot van een meter of vijf de bal in het doel te schieten, maar doelman Blaswich voorkwam de treffer met een prima reflex. Naarmate de wedstrijd op zijn einde liep was er van goed voetbal geen sprake meer. Onder meer doelpuntenmaker Hilgers moest geblesseerd naar de kant en een aantal spelers had last van kramp en kon niet meer verder. Een paar minuten voor tijd ging doelman Blaswich bijna in de fout bij een lage voorzet van invaller Misidjan. De keeper van Heracles duwde de bal voor de voeten van Ugaide, maar door de drukte kon hij de wedstrijd niet definitief beslissen.