KKD speelronde 14: een topper en de rest

Vanavond staat speelronde 14 voor een groot deel op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20:00 zijn er acht wedstrijden, de andere twee zijn zaterdag 16:30 en zondag om 12:15. Het programma oogt vrij saai met eigenlijk maar een echt leuk affiche: FC Volendam - FC Emmen. 

Beide clubs troffen elkaar onlangs nog in de KNVB Beker waarin FC Emmen in het vissersdorp met 0-3 won en een ronde verder bekert. Het "andere Oranje" staat in de Keuken Kampioen Divisie nog wel fier bovenaan, zowel in de reguliere stand als in de tweede periode. FC Emmen staat op een 5e plek met 25 punten, 5 minder dan FC Volendam. Denso Kasius is er door een schorsing niet bij, verder zijn Maloney, Murkin en Visser geblesseerd aan de Volendamse kant. FC Emmen beschikt bijna over een geheel fitte selectie, Peet Bijen traint weer mee na een jaar door een hielblessure. Caciano is er door een knieblessure nog niet bij.

De clubs troffen elkaar in totaal 36 maal, 16 maal won Volendam, FC Emmen won een keer minder. Het werd vijf maal gelijk. In de laatste 5 ontmoetingen won FC Emmen er vier, zij zijn als terugkerend Eredivisionist dan ook mijn favoriet. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 3. Op het open kanaal van ESPN is uiteraard het schakelprogramma te zien waarin ook de Twentse derby FC Twente - Heracles Almelo in de Eredivisie te volgen is.

Speelronde 14        
vrijdag, 20:00:        
FC Dordrecht 2 - NAC Breda
FC Volendam - FC Emmen
FC Den Bosch - De Graafschap
VVV-Venlo - Jong Ajax
Helmond Sport - Roda JC
Jong FC Utrecht - FC Eindhoven
Jong PSV - TOP Oss
Jong AZ - MVV Maastricht
Zaterdag, 16:30:        
Telstar   -   Excelsior
Zondag, 12:15        
Almere City FC   -   ADO Den Haag