NFL: Titans winnen, maar ster raakt geblesseerd; Saints verslaan Buccaneers

Week acht in de NFL zit erop. Nadat de Arizona Cardinals op donderdagavond hun eerste nederlaag van het seizoen te verwerken kregen, werd er zondag- en maandagavond weer gespeeld door de rest.

De Tennessee Titans zijn aan een uitstekend seizoen bezig en wonnen vijf van de eerste zeven wedstrijden. Op bezoek bij de Indianapolis Colts was het spannend: in de eerste helft bezorgde Colts-quarterback Carson Wentz twee touchdown passes bij Michael Pittman Jr en stelde Titans-QB Ryan Tannehill teamgenoten Geoff Swaim en AJ Brown in staat te scoren.

In het derde kwart leverden Tannehill en Wentz af bij respectievelijk Nick Westbrook-Ikhine en Jack Doyle, met twee minuten te spelen stond het 24-24. Een interception van Elijah Molden, die er een touchdown van maakte, bracht de Titans op voorsprong, maar Jonathan Taylor deed met een korte touchdown nog wat terug: 31-31, waarna Randy Bullock in overtime vanaf 44 yards de Titans naar de winst trapte.

Het was dus een prima dag voor de Titans, ware het niet dat ze ook slecht nieuws te horen kregen: supersterk Derrick Henry, de monsterlijke running back van de ploeg, raakte geblesseerd en moest geopereerd worden aan zijn voet, wat mogelijk het einde van zijn seizoen kan betekenen.

In New Orleans kregen de Saints bezoek van de Tampa Bay Buccaneers, twee topploegen tegen elkaar. Beiden scoorden in het eerste kwart: Tom Brady (Buccaneers) stelde Chris Godwin in staat te scoren, Jameis Winston (Saints) deed dat voor Tre'Quan Smith. Vervolgens ging het echter fout voor de Saints-quarterback, die niet meer zelf kon lopen en vervangen werd door Trevor Siemian - een relatief onervaren quarterback, die het afgelopen jaar een knipperlichtrelatie met de Saints had.

Siemian deed het uitstekend en nog voor de eerste helft voorbij was bediende hij Alex Armah voor een touchdown: 16-7. Alvin Kamara vergrootte de voorsprong in het derde kwart, Brady deed via Giovani Bernard wat terug en bracht de spanning er zelfs weer helemaal in door Mike Evans een 41-yard touchdown pass te bezorgen: 23-21.

In het vierde kwart vergrootte Brian Johnson vanaf 35 yards de Saints-voorsprong weer iets, maar Brady wierp een prachtige pass op voormalig atleet Cyril Grayson, die vanaf 50 yards zijn eerste NFL-score ooit optekende: 26-27. Johnson trapte de Saints echter weer op voorsprong vanaf 23 yards en na een 40 yard interception return van PJ Williams op een pass van Brady was het gedaan: 36-27 winst voor de Saints.