Uitslag NEC - FC Groningen

NEC heeft in een leeg Goffertstadion met 3-0 gewonnen van FC Groningen. Ali Akman, Elayis Tavsan en Jonathan Okita waren de doelpuntenmakers aan de kant van de thuisploeg.

Wegens de ingestorte tribune tijdens de derby tegen Vitesse was NEC gedwongen om zonder toeschouwers te spelen. Het leek erop dat beide ploegen de rust in gingen met een 0-0 ruststand, maar na een dramatische terugspeelbal van Mo El Hankouri bracht hij zijn doelman Peter Leeuwenburgh in de problemen en de bal miste, waarna Akman de 1-0 op het scorebord zette.

Tien minuten in de tweede helft verdubbelde NEC de score. Leeuwenburgh wist nog te redden op een inzet van Okita, maar uit een rebound maakte Tavsan de 2-0. Na de 2-0 probeerde Groningen nog wel in de wedstrijd te komen, alleen kon de ploeg van Danny Buijs niet overtuigen en in de blessuretijd maakte Okita nog de 3-0.