Uitslag sc Heerenveen - Vitesse

Heerenveen heeft op de valreep met 1-2 verloren van Vitesse. De Friezen speelden het grootste deel van de wedstrijd met een man minder.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en was gelijk dicht bij een kans. De voorzet van Openda kon Darfalou echter net niet aanraken. In de tiende minuut moest Heerenveen met een man minder verder nadat Dresevic de doorgebroken Openda naar de grond werkte en een rode kaart kreeg.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Heerenveen op voorsprong. Na balverlies van Vitesse was het Kongolo die er met de bal vandoor ging en bediende de meegelopen Van Ewijk op het juiste moment. In de 55e minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte. Via het lichaam van de arbiter belandde de bal voor de voeten van Van Moos die vervolgens de bal naar Openda speelde die de 1-1 maakte.

In de 70e minuut kwamen de Friezen met de schrik vrij nadat Van Beek duidelijk hands maakte in het strafschopgebied. De VAR besloot echter niet in te grijpen. In de 77e minuut kreeg invaller Huisman een grote kans om Vitesse op 1-2 te zetten nadat hij de bal vrij kon inkoppen maar hij kwam net iets onder de bal. In de blessuretijd zorgde Openda er met een rake kopbal toch voor dat Vitesse er toch met de drie punten vandoor ging.

sc Heerenveen

1 - 2

Vitesse

45+2' Van Ewijk    55' Openda