Uitslag Heracles -Ajax

Ajax heeft teleurstellend gelijkgespeeld tegen Heracles. In Almelo kwamen de Amsterdammers niet sterk voor de dag en kwam het niet verder dan 0-0.

Ajax begon nog redelijk aan de wedstrijd en kreeg via Antony in de beginfase twee kansen om de score te openen, maar tot twee keer was hij onzuiver in de afwerking. Heracles had in de beginfase weinig te vertellen, maar gedurende de eerste helft kwam de thuisploeg steeds beter in het spel en de beste kans voor rust was voor Heracles. Delano Burgzorg zette goed druk en veroverde de bal in de zestien van Ajax, maar zag Rai Vloet over het hoofd die volledig vrij stond.

Ook na rust was Heracles dichtbij de 1-0. Noah Fadiga kwam oog in oog te staan Remko Pasveer, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Ajax-doelman. Ajax had het moeilijk met het felle Heracles. Toch kreeg Ajax in de naam van Dusan Tadic nog een uitstekende kans om de drie punten mee te nemen naar Amsterdam. De aanvoerder van Ajax kreeg zijn kopbal echter niet voor de Heracles-doelman. In de blessuretijd redde Janis Blaswich nog op een vrije trap van Tadic.