'Welkom Energie' failliet: klanten kunnen waarschijnlijk naar compensatie fluiten

De rechtbank Midden-Nederland heeft 'Welkom Energie' vandaag officieel failliet verklaard. Daarmee neem de kans voor de 90.000 klanten verder af dat ze nog iets van hun geld terugzien. Meer hierover bij de Stentor.

Woensdag werd al bekend dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de leveringsvergunning van de kleine energieleverancier introk en dat Eneco de klanten van 'Welkom Energie' over gaat nemen. Het bedrijf 'Welkom Energie' was het eerste slachtoffer in Nederland van de afgelopen tijd explosief gestegen energieprijzen.

Een curator gaat de komende weken in kaart brengen hoeveel geld er nog in kas is bij het failliete bedrijf, welke schuldeisers er zijn en zorgdragen dat alle klanten een eindafrekening ontvangen.

De 90.000 gedupeerde klanten van de energieleverancier zullen nog geduld moeten hebben totdat de curator zijn werk gedaan heeft. Velen stelden afgelopen dagen tegen het AD voor honderden tot duizenden euro's het schip in te gaan. Vaak heeft men nog een welkomstbonus van 150 tot 200 euro tegoed van 'Welkom Energie' en een hoger voorschot betaald dan strikt noodzakelijk was.