Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 43

Dit weekend eindigt de zomertijd, dus het binnenzittenseizoen is nu echt begonnen. Geen grote blockbustertitels deze week (dat komt volgende week weer), maar wel bekende namen. Waar ga je dit weekend jouw QR-app voor laten zien?

Pig

Zonderling Rob (Nicolas Cage) woont in de wildernis van Oregon met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden. Maar dan zal hij ook zijn verleden onder ogen moeten komen... Michael Sarnoski's debuutfilm is een verrassende, intieme karakterstudie, overladen met positieve recensies, waarin veelal de comeback van Nicolas Cage in een dramarol wordt geprezen.

Riders of Justice

Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Antlers

In Antlers ontdekken een lerares uit Oregon (Keri Russel) en haar broer (Jesse Plemon), de lokale politieagent, dat een jonge leerling (Jeremy T. Thomas) een gevaarlijk geheim bewaart met beangstigende gevolgen.

Cry Macho

Clint Eastwood regisseert en speelt de rol van Mike Milo, een voormalige rodeoster en paardenfokker die in 1979 een klus aanneemt van zijn oude baas om diens zoontje vanuit Mexico terug naar Texas te halen. Op hun weg naar huis zijn ze genoodzaakt de binnenwegen te nemen en blijkt hun reis uitdagender uit te pakken dan ze hadden vermoed. De uitgebluste rodeorijder leert onverwacht nieuwe mensen kennen en maakt een emotioneel louterende ervaring door.

Eiffel

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen. De hoofdrollen in Eiffel worden vertolkt door Romain Duris en Emma Mackey (Sex Education).

The Taste of Desire

Een filmische reis rond de wereld, waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden raken door ieders unieke band met de oester. Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die streven te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door egocentrisme gedreven vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw op een keerpunt in haar leven, nadat ze haar succesvolle modecarrière in de grote stad achter heeft gelaten om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt. Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Tre piani

Met Tre piani geeft regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti (Mia Madre, Caro Diario) een intiem kijkje in de levens van mensen die het voor elkaar lijken te hebben, maar emotioneel vastzitten. De Italiaanse topcast met Riccardo Scamarcio (Mine Vaganti), Alba Rohrwacher (Io song l'amore) en Margherita Buy (Mia MadreI) houdt de kijker een spiegel voor. Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome wanneer een reeks gebeurtenissen ze voor altijd met elkaar verbindt. De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met de geheimen die hen binden en uit elkaar drijven. De Italiaanse regisseur baseerde zijn film op het boek Three Floors Up van Eshkol Nevo. Het is de eerste keer dat Moretti het werk van een ander als uitgangspunt neemt. Tre piani werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021.

Mijn Vader is een Saucisse

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.