F1: Uitslag Grand Prix van de Verenigde Staten

Max Verstappen heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. De Nederlander vocht een verbeten strijd uit met titelrivaal Lewis Hamilton die als tweede eindigde. Sergio Perez mocht namens Red Bull ook naar het podium.

Verstappen begon in Austin vanaf poleposition, maar Hamilton was vanaf plek twee beter weg en greep de leiding voor Verstappen en Perez. Daarachter knokten de Ferrari's en de McLarens met elkaar waarbij Charles Leclerc de vierde plek behield, terwijl Carlos Sainz een plek verloor aan Daniel Ricciardo. Achteraan liep Nikita Mazepin schade aan de Haas op en moest een vroege stop maken. Ook Lance Stroll en Nicholas Latifi raakten elkaar en verloren veel posities.

De eerste van de toppers die binnen kwam was Verstappen in ronde tien. De Nederlander reed in de beginfase dicht achter Hamilton, maar kon geen aanval plaatsen. Verstappen kwam terug op plek vijf, maar haalde al snel Ricciardo in, terwijl even later Leclerc en Perez ook binnen kwamen. De enige die nog moest stoppen was Hamilton die in ronde dertien kwam. De Brit sloot aan op plek twee, ruim zes seconden achter Verstappen.

De Nederlander hield het gat lang op zes seconden, maar halverwege de race dichtte Hamilton langzaam maar zeker het gat. Ver daarachter was een stevige knokpartij tussen Fernando Alonso en Antonio Giovinazzi, waarbij Alonso uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. De Spanjaard zou, net als Alpine-teamgenoot Esteban Ocon niet finishen. Ook Pierre Gasly behoorde tot de uitvallers.

Verstappen maakte in ronde dertig zijn tweede stop, waarbij hij vlak achter Perez weer naar buiten kwam. Hamilton ging opnieuw veel langer door, waardoor het bandenvoordeel bij Mercedes lag. Met nog negentien ronden te gaan kwam Hamilton binnen voor zijn tweede stop, waarbij het gat tussen de kemphanen ruim acht seconden bedroeg.

Hamilton dichtte het gat na ruim veertig ronden zeer snel tot 3,8 seconden waarbij Verstappen iets versnelde om Hamilton op te vangen. Het gat werd richting finish steeds kleiner, maar verder dan iets minder dan een seconden kwam Hamilton niet meer. Hierdoor boekte Verstappen wederom een overwinning en liep hij in het kampioenschap zes punten uit op Hamilton. Perez eindigde op plek drie, voor Leclerc, Ricciardo, Valtteri Bottas, Sainz, Lando Norris, Yuki Tsunoda en Sebastian Vettel.