NASCAR-coureur Larson met groot machtsvertoon naar 'Championship Four'

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Texas Motor Speedway werd de op drie na laatste race van het seizoen verreden. Daarin was het grotendeels spannend en voor meerdere coureurs verkleinden de titelkansen aanzienlijk.

De eerste van drie races in de Round of 8 in de playoffs - nog acht coureurs maken kans op de titel - begon met Kyle Larson en Denny Hamlin op de eerste rij en Kyle Busch en Ryan Blaney op rij twee.

Kort na de competition caution ging het voor het eerst flink mis: in het middenveld ging Bubba Wallace de rondte in, wat een forse crash veroorzaakte met schade voor onder meer ook Alex Bowman, Ross Chastain en een rijtje 'mindere goden'.

Tot het einde van de stage ging het verder redelijk rustig, maar verschillende timing wat betreft de pitstops bracht Kyle Busch van het achterveld - hij had tijdens de caution te hard gereden in de pitstraat - naar de stagewinst, voor Ryan Blaney en broer Kurt Busch.

Met Kyle Busch en Larson voorop begon stage twee, waarin weinig gebeurde, op een korte caution wegens wat troep op de baan na. Larson domineerde en pakte de stagewinst, voor William Byron, Blaney, Kevin Harvick en Brad Keselowski.

Larson, Blaney en Byron begonnen voorop aan de laatste bijna 120 ronden, waar Harvick een lekker tempo te pakken had en zich opwerkte naar plek drie. Daarin reed men rustig door, tot Chase Briscoe in duel met Hamlin de muur schampte en een caution veroorzaakte.

Met grotendeels dezelfde namen voorop konden we weer door, ook nu reed Larson op kop. Voor Joey Logano ging het ondertussen van 'bad to worse': hij lag er in de playoffs al niet best bij en met een ruime dertig ronden te gaan plofte z'n motor, caution en einde race voor de oud-kampioen.

Bijna gelijk na de herstart ging het weer fout: achter de subtop ging Anthony Alfredo na wat getouwtrek in de rondte, gevolgd door een forse brand - hij kwam er gelukkig op tijd uit, maar de rode vlag werd gezwaaid om de boel een beetje op te kunnen ruimen.

Met wederom Larson voorop werd het groen weer gezwaaid, Byron en Tyler Reddick volgden. Achter hen duelleerden onder meer Hamlin en Blaney en daarbij werd Hamlin geraakt. Zijn band begon aan te lopen en een ronde of twee later ging het met een klapband flink de rondte in: caution.

Ook bij de volgende herstart reed Larson voorop, gevolgd door Reddick, Byron en Brad Keselowski. Weer duurde het niet lang, dit keer ging Martin Truex Jr - weer een playoffcoureur - na een duel met Daniel Suarez de muur in, waardoor ook zijn titelkansen behoorlijk slonken.

Met negen ronden te gaan en Larson op kop begon de mogelijke eindsprint, waarbij Reddick té agressief probeerde om plek twee te pakken. Hij hield 'm recht, maar wat verder naar achteren ramde Chris Buescher hard de muur in na een ongelukkige aanvaring met de glijdende Chase Briscoe, waarbij ook Hamlin een tik kreeg.

De volgende poging begon met slechts twee ronden te gaan en uiteraard weer Larson op kop, dit keer volgden Keselowski en Byron. Daar trok Larson zich echter niks van aan: hij sloot een zeer dominante race winnend af, zijn achtste zege van het jaar én een terecht ticket voor de Championship Four - Larson gaat sowieso om de titel strijden.