Heftig ongeval; man ondergaat amputatie voordat hij uit auto gehaald kan worden

Een 32-jarige man uit Zwolle is afgelopen nacht zwaar gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de snelweg A50 bij Epe. De brandweer kon hem niet zomaar uit zijn wrak halen. Een gespecialiseerd medisch team heeft ter plekke een amputatie moeten uitvoeren om de man uit zijn auto te krijgen. Zo meldt het AD.

Volgens ooggetuigen reed de bestuurder in zijn Mercedes met zeer hoge snelheid over de A50. Bij de afslag Epe in de richting van Zwolle reed de automobilist door nog onbekende oorzaak rechtdoor in plaats van de bocht te nemen. Hij werd hierbij gelanceerd door een greppel en knalde tegen een rij bomen aan.

Amputatie
Door de klap zat de bestuurder muurvast in zijn voertuig. Brandweerkorpsen uit Vaassen en Apeldoorn waren ruim een uur bezig met diverse gereedschappen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Ondertussen kwam er ook een traumahelikopter hulp verlenen. Uiteindelijk heeft de trauma-arts een amputatie moeten uitvoeren bij de man om hem uit zijn auto te krijgen, waarna hij met spoed is afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Lachgas
Tijdens de hulpverlening aan de man werd in de buurt van de bijrijdersstoel een lachgascilinder aangetroffen. De politie onderzoekt of de bestuurder onder invloed heeft gereden.