FOK! Wat een weer: overgang naar droog weer

herfstbanner

Oke!  

De depressie waar ik het de laatste dagen over had heeft zich niet zonder slag of stoot laten verdrijven. Helaas voor mij trokken de meeste en zwaarste buien ten zuiden van mij langs, zodat ik moest toekijken hoe met name Zuid-Holland met de prijzen is gaan lopen. In een strook over het Westland viel er zo'n 40 tot 65 mm. Met name in Gouda was er sprake van wateroverlast. De afgelopen nacht viel er trouwens ook al meer dan 25 mm op veel plaatsen. Uiteindelijk is de som alhier over de afgelopen 24 uur uitgekomen op 37 mm. Met een maandsom van 107 mm over vijf dagen hoef ik niet echt te klagen. Het had natuurlijk wel beter gekund.  

Overdag dus die buien, maar in de noordelijke helft van het land was er van buien geen sprake. Het was daar heel mooi weer met veel zon en slechts wat vriendelijke stapelwolken.

Op dit moment zien we de buien duidelijk afnemen en ook wegtrekken. Er zijn er nog een paar, maar die zijn niet meer zo actief en zullen weldra oplossen. Het koelt vannacht wel flink af. In opklaringsgebieden misschien wel tot 5 graden. Ook is er een grote kans op mist in het binnenland. De zichten kunnen dan tot minder dan 200 meter teruglopen. Aan zee blijft het duidelijk zachter.

Morgen schakelen we over op een droog weertype. Eerst moet het ochtendgrijs oplossen, en als dat het geval is krijgen we een fraaie middag. In het oosten komen dan nog wel wat wolkenvelden voor. Verder is het heel rustig weer en de temperaturen klimmen tot maximaal 16 graden. Wind is er nauwelijks.

Ik heb mijn best weer even gedaan. Verdien ik morgen een vrije dag van het weerbericht? Ja. Dan weten jullie wat dat wil zeggen.  

Ver zal ik niet zijn hoor. Ik zal zeer spoedig weer opduiken.

Fijne avond!  

 

Nat in Cuijk (Foto: Charged)
In de omgeving van Cuijk was het maar een sombere en natte bedoening. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.