Uitslag Ajax - FC Utrecht

Ajax heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis werd met 0-1 verloren van FC Utrecht.

Ajax had het lastig tegen de Utrechters en slaagde er niet in het eigen spel te spelen. De keus o o.a. Blind, Klaassen en Anthony op de bank te houden leek ook niet mee te helpen. Met name in de eerste helft werd de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft kwamen de sterkhouders wel in het veld en ging Ajax nadrukkelijker op zoek naar de overwinning. Er waren kansen voor Haller en Tadic maar keeper Paes voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant was het eerste de beste gevaarlijke moment direct raak, Django Warmerdam scoorde.

In de slotfase speelde Ajax alles of niets maar slaagde het er niet meer in de nederlaag te voorkomen.