Uitslag Fortuna Sittard - NEC

NEC blijft goed presteren in de eredivisie. In het uitduel bij Fortuna Sittard won de club uit Nijmegen met 1-3.

Fortuna Sittard kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Mat Seuntjes kreeg de bal echter niet voorbij de doelman van NEC. De ploeg uit Nijmegen was wel scherp voor het doel. Jonathan Okita maakt op aangeven van Bart van Rooij. Waar Okita bij de 0-1 nog de afmaker was, was de aanvaller ditmaal de aangever bij de 0-2. Hij bediende Elayis Tavsan die voor de 0-2 zorgde.

Nog voor rust vond Fortuna weer de aansluiting met NEC. Uit een strafschop schoot Seuntjens de 1-2 binnen en dat was tevens de ruststand. Fortuna Sittard mocht hopen op een goed resultaat, maar net in de tweede helft strafte NEC een fout van Fortuna Sittard af. De thuisploeg verspeelde in de opbouw de bal, waarna NEC het snel uitspeelde. Jordy Bruijn zorgde voor de 1-3 en net zoals bij het tweede doelpunt was Okita opnieuw de aangever.

De goal van Bruijn was een klap waarvan Fortuna Sittard zich niet meer herstelde. De ploeg van Sjors Ultee kon NEC niet in de problemen krijgen, waardoor NEC knap in de middenmoot staat. Fortuna Sittard staat teleurstellende zeventiende plaats.

Fortuna Sittard

1 - 3

N.E.C. Nijmegen

35' Seuntjens(pen)    21' Okita