'Rutte zwaar beveiligd na dreiging uit hoek Mocro Maffia'

Demissionair premier Mark Rutte heeft extra zware beveiliging gekregen na signalen dat hij mogelijk het doelwit zou zijn van een aanslag of een ontvoering. De dreiging zou uit de hoek komen van de georganiseerde misdaad, het zou daarbij gaan om verdachte personen die zijn gelinkt aan de Mocro Maffia. Dat schrijft De Telegraaf op basis van 'goed ingevoerde bronnen', zo lezen we bij AT5. 

De minister-president wordt extra beveiligd door speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Volgens een ingewijde zijn zogenoemde 'spotters' in de omgeving van Rutte gesignaleerd.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, dat formeel verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de dreiging in de richting van de minister-president, onthoudt zich van commentaar. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gaat niet in op de verscherpte beveiliging.

"Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nimmer uitlatingen," aldus een woordvoerder van de RVD. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid doet geen mededelingen.