Duitse politici: extreem-rechts AfD is medeplichtig radicalisering 'andersdenkenden'

Na de moord op een 20-jarige pompstation medewerler in Idar-Oberstein dragen AfD-politici de mede-verantwoordelijkheid voor de radicalisering van de zogenoemde 'andersdenkenden'. De binnenlandse politieke woordvoerder van de FDP-parlementaire fractie in de Bondsdag, Kuhle, vertelde het redactienetwerk Duitsland dat de moordenaar van de Kasselse districtspresident Lübcke al posters voor de AfD had opgehangen en geld aan de partij had gedoneerd voordat hij Lúncke in juni 2019 om het leven bracht..

De dader uit Idar-Oberstein steunde de AfD op sociale media. Door tijdens de coronapandemie fakenews te verspreiden en de bevolking op te hitsen tegen het coronabeleid van de overheid zijn rechts-extremisten mede-verantwoordelijk voor de radicalisering van bepaalde bevolkingsgroepen. De binnenlandse politieke woordvoerster van de SPD, Vogt, zei dat de AfD een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de toename van de haat en agitatie op straat en op sociale media vanaf de eerste dag dat ze de Bondsdag binnenkwamen. De partij herkende snel een kiezerspotentieel en jut de coronaontkenners op om aan stemmen te komen. De binnenlandse politieke woordvoerder van de Union-fractie, Middelberg, sprak zich voorzichtiger uit. Het is te gemakkelijk om de redenen voor de gruwelijke daad van Idar-Oberstein alleen bij de AfD te vinden. Maar natuurlijk draagt de partij met haar gerichte provocaties bij aan een toenemende polarisering van onze samenleving.

De woordvoerder van het gezinsbeleid van de AfD-parlementaire fractie, Reichardt, verwierp dit soort beschuldigingen. Deze misdaad was verschrikkelijk en er is geen excuus voor te verzinnen, zei hij. Het is echter slecht dat sommigen deze moord gebruiken als wapen tegen de hele groep van andersdenkenden, terwijl men "elke moslimmoordenaar als een geesteszieke individuele dader" ziet.

Zie ook: 'Andersdenkende' (49) doodt verkoper uit woede over mondkapjesplicht