Uitslag Heracles Almelo - AZ

Het wil met AZ dit seizoen nog niet echt lukken dit seizoen in de Eredivisie. De Alkmaarders verloren zojuist met 2-3 bij Heracles Almelo.

AZ begon goed aan de wedstrijd en had verreweg het meeste balbezit. Tot echte kansen kwam het echter niet. In de negentiende minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Het was Gudmundsson die op aangeven van Pavlidis de 0-1 in de bovenhoek schoot. Op slag van rust moest AZ met tien man verder nadat Jordy Clasie rood kreeg nadat hij te hard inkomt op de enkel van De la Torre. Niet lang daarna zorgt debutant Sierhuis voor de gelijkmaker door van twintig meter raak te schieten.

In de 58e minuut was het Sierhuis die bijna voor de 2-1 zorgde. Der spits kopte net over het doel. AZ kreeg in de 65e minuut eindelijk weer eens een kans. Aboukhlal kon uithalen maar zijn schot ging hard in het zijnet. In de 72e minuut kwam Heracles op voorsprong. Invaller Burgzorg zorgde na een combinatie met Sierhuis voor de 2-1. Vlak voor tijd was het invaller Reijnders die de 2-2 maakte op aangeven van Midtsjö. Ver in blessuretijd was het Rai Vloet die na een vrije trap Heracles alsnog de drie punten bezorgde.