Uitslag Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

Go Ahead Eagles heeft de 104e editie van de IJsselderby. In Deventer won de ploeg van Kees van Wonderen het thuisduel met 1-0 van PEC Zwolle.

In de eerste helft was Go Ahead Eagles duidelijk de betere ploeg en kreeg ook kansen om de score te openen, maar steeds konden ze de PEC Zwolle-doelman niet passeren. De eerste helft werd tot tweemaal stilgelegd vanwege het publiek. Nadat aanhangers van Go Ahead Eagles vuurwerk richting de PEC-fans hadden gegooid, reageerden de Zwollenaren door stoeltjes op het veld te gooien. Bij de tweede keer werd het stilgelegd vanwege rookontwikkeling.

Na rust beet Zwolle zich wat meer van zich af en leek een droomstart te hebben in de tweede helft. Kevin Blom legde de bal op de stip vanwege hands, maar op aanraden van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. De tweede helft was wat meer in evenwicht en leek beide ploegen genoegen te nemen met een gelijkspel, maar daar dacht invaller Giannis-Fivos Botos anders over en zette de 1-0 op het scorebord.

PEC probeerde een nieuwe nederlaag te voorkomen, maar slaagde daar niet in en kwam opnieuw niet tot scoren. Na vijf wedstrijd staat de ploeg van Art Langeler op nul punten met nul doelpunten.