NFL: Washington verslaat Giants in laatste seconde

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de vroege vrijdagochtend in Nederland, Thursday Night Football in de VS. In de NFL kreeg het Washington Football Team bezoek van de New York Giants, altijd een beladen duel.

In het eerste kwart rende quarterback Daniel Jones vanaf 6 yards een touchdown binnen voor de Giants, Washington-quarterback Taylor Heinicke - bezig aan zijn derde NFL-wedstrijd - bediende Terry McLaurin vroeg in het tweede kwart. Graham Gano trapte de Giants weer op voorsprong, J.D. McKissic wist Washington kort voor halftime met een korte touchdown op 14-10 te zetten.

Gano trapte in het derde kwart nog eens raak voor een field goal, korte tijd later gevolgd door een 33-yard touchdown pass van Jones op Darius Slayton en een field goal van Washington-kicker Dustin Hopkins: 17-20. Vroeg in het vierde kwart vergrootte Gano de voorsprong, door vanaf 52 yards raak te trappen. Hopkins was daarna vanaf 37 yards trefzeker, Gano deed er met 55 yards nog een schep bovenop: 20-26.

Ondertussen konden de Giants het afmaken, maar een perfecte pass van Jones op een volledig vrij lopende Slayton ging fout: de wide receiver liet de bal in de endzone vallen. Heinicke gooide stug door en bereikte Ricky Seals-Jones na een fraaie drive met een 19-yard touchdown pass: 27-26. Met twee minuten te gaan mocht Gano aanleggen en vanaf 35 yards was hij trefzeker: 27-29 Giants.

Van bijna vijftig yards mocht Hopkins het nog eens proberen in de laatste seconde...maar hij trapte mis. Hij kreeg echter een herkansing, want Dexter Lawrence van de Giants vertrok te snel bij de field goal-poging. Vanaf 43 yards mocht Hopkins weer aanleggen en dit keer trapte hij de bal tussen de palen en de 30-29 zege op de borden.