Verstappen: "Twee man nodig om samen bocht door te komen"

Na de sprintkwalificatie van gisteren, die een stuk positiever eindigde dan verwacht voor Max Verstappen, is de wedstrijddag van vandaag er eentje om snel te vergeten voor de Nederlander. Bij de start verloor de van pole startende Verstappen al snel de leiding aan oud-teammaat Daniel Ricciardo. De meestal supersnelle pitstop van Red Bull Racing liep in de soep waardoor hij veel tijd verloor en na een duel in de eerste chicane eindigden de Red Bull-coureur en Lewis Hamilton samen naast de baan en was de race voor beide heren voorbij.

"Er gebeurde tijdens de race veel wat vanuit ons gezien niet goed was. Ik had een slechte start omdat we wat minder grip dan gisteren hadden en ik niet goed wegkwam. Onze strategie was ook niet goed, omdat we een undercut kregen, dus dat gaan we analyseren. Bij mijn pitstop ging er rechtsvoor iets mis, terwijl we gewoonlijk juist heel goed zijn in pitstops", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De aanvaring tussen Hamilton en Verstappen zal de komende tijd nog veel besproken worden maar voor de Red Bull-coureur is het wel duidelijk. "We zaten dicht bij elkaar in bocht één en Hamilton kneep me bij het remmen in de bocht, waardoor ik het groene gedeelte op moest om te voorkomen dat we elkaar zouden raken. Daarna probeerde ik buitenom te gaan, maar hij bleef me afknijpen. Dat had ik niet verwacht en was ook niet nodig. Op een gegeven moment had ik niet meer genoeg ruimte om die bocht te maken, waardoor we er beiden vanaf gingen."

"Crashen wil ik natuurlijk nooit. Ik wil gewoon mooi racen. Maar je hebt twee man nodig om samen die bocht door te komen. Als er een daarvan niet wil meewerken, houdt het natuurlijk op. Ik wilde met hem samenwerken, ik wilde racen. Helaas raakten we elkaar", zo besloot Verstappen zijn analyse.