Hamilton: "Zou gemakkelijke zege voor Verstappen moeten worden"

Na een mislukte start bij de sprintkwalificatie waardoor Lewis Hamilton morgen vanaf de vierde startplek moet starten maakt de Brit zich geen illusies voor morgen. Het belangrijkste doel is de McLarens voor hem voorbij komen en dat zal moeilijk zat zijn zo vertelde hij na de sprintrace. Hamilton verwacht een simpele overwinning voor Max Verstappen.

"Je hebt de snelheid van de Red Bull gezien. Ik weet niet of hij (Verstappen, red.) sneller was dan Valtteri, maar ze zijn zo snel. En nu staat hij op pole. Het zou dus een gemakkelijke zege voor hem moeten worden. Ik moet gewoon proberen deze twee gasten voor me in te halen", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorsport.com.

De wereldkampioen wijst vooral naar de snelle Red Bull in aanloopt naar de race van morgen. "Ze zijn al het hele jaar sneller dan je zou denken. Ze nemen iedere week upgrades mee. Voor zover ik weet is er pas één race geweest waar ze geen upgrade hadden. Ze maken de auto continu sneller. Ze hebben geweldig werk geleverd, maar complimenten aan Valtteri vandaag."

Hamilton verklaarde dat hij zich vooral op de tweede plaats zal richten. "We moeten bekijken hoe ik voorbij de McLarens kan komen en proberen te schade te beperken. Het is niet geweldig, maar het is niet anders."