Biontech/Pfizer wil goedkeuring voor C19-vaccin bij kinderen van 5 tot 12 jaar

Het farmaceutisch bedrijf Biontech/ Pfizer wil de komende weken goedkeuring aanvragen voor zijn coronavaccin voor kinderen tussen de vijf en elf jaar.

Voor dit doel worden de resultaten van een studie aan de autoriteiten over de hele wereld gepresenteerd, zei Biontech mede-oprichter Türeci tegen het tijdschrift "Spiegel". De productie wordt al voorbereid. Het vaccin is hetzelfde, maar minder gedoseerd. Volgens Biontech/ Pfizer zijn de onderzoeksresultaten beschikbaar en hoeven ze alleen nog verwerkt te worden door de goedkeuringsinstanties. Bedrijfsbaas Sahin zei dat tegen het einde van het jaar ook de onderzoeksgegevens over C19- vaccinatie bij jongere kinderen van zes maanden en ouder worden verwacht.

Tegelijkertijd dringen de twee oprichters van Biontech er bij iedereen op aan om al het mogelijke te doen om ongevaccineerde mensen zich de komende weken te overtuigen zich te laten vaccineren. Er resten ons nog ongeveer 60 dagen om een 'zware' winter te vermijden, zei Sahin. Je moet doen wat mogelijk is om in deze twee maanden zoveel mogelijk mensen te mobiliseren tot vaccinatie.