Gasly en Tsunoda ook volgend jaar bij AlphaTauri

Waar er bij andere teams de nodige rijderswisselingen plaats vinden blijft bij Scuderia AlphaTauri alles bij het oude. Ook volgend jaar zullen Pierre Gasly en Yuki Tsunoda achter het stuur zitten van het tweede team van Red Bull.

Gasly, die afgelopen weekend vierde werd bij de Grand Prix van Nederland denkt dat het team veel potentie heeft. "Ik ben erg blij om met Scuderia AlphaTauri nog een seizoen in de Formule 1 door te gaan, vooral na het zien van de vooruitgang die we als team hebben geboekt sinds ik in 2017 voor het eerst bij het team kwam. Gezien de prestaties die we dit seizoen tot nu toe hebben laten zien, denk ik dat we nog geweldige dingen kunnen bereiken dit seizoen en volgend jaar, vooral met de komende veranderingen in de Formule 1 volgend jaar."

Voor Tsunoda is het met vlagen een moeizaam seizoen, toch krijgt hij de ruimte van het team om zich komend seizoen te bewijzen. "Ik kijk er naar uit om voor een tweede seizoen bij Scuderia AlphaTauri te rijden. Het is een ongelooflijke kans en ik ben het team en dr. Marko dankbaar dat ze de kans geven me verder te ontwikkelen in de Formule 1. Ik heb een zeer goede relatie met Pierre, ik heb dit jaar al veel van hem geleerd en zijn ervaring heeft me geholpen mijn eigen vaardigheden te blijven ontwikkelen, dus het is geweldig om mijn F1-reis met hem voort te zetten. Ik ben onlangs verhuisd naar Faenza en voel me thuis binnen het team en ik kijk uit naar het komende seizoen", aldus de Japanner.

Gasly en Tsunoda ook volgend jaar bij AlphaTauri (Aron Suveg / Red Bull Content Pool)
Gasly en Tsunoda ook volgend jaar bij AlphaTauri (Aron Suveg / Red Bull Content Pool)