COVID-19: 2.151 positief getesten en 3 doden, totaal 1.956.348 en 18.040

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2.151 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.956.348 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 38 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen 462 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 17 patiënten opgenomen, er liggen nu 220 mensen met COVID-19 op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 3 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 18.040 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Het is aannemelijk dat niet alle met COVID-19 besmette personen zich laten testen. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Een deel van de hierboven genoemde data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.