Nederlands elftal simpel langs Montenegro in WK-kwalificatie

Het Nederlands elftal heeft in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar een simpele overwinning geboekt. In Eindhoven werd Montenegro met 4-0 verslagen door de ploeg van Louis van Gaal. Noorwegen klopte Letland met 2-0 en Turkije won met 3-0 van Gibraltar, waardoor er weinig veranderde in de groep.

Na een wat lastig eerste kwartier kwam Oranje er beter in en na een paar gemiste kansen viel de openingsgoal kort voor rust: Memphis Depay kreeg een strafschop mee en schoot die er feilloos in. Kort na rust moest doelman Justin Bijlow zowaar even een redding verrichten, waarna de Nederlandse verdediging Montenegro nog eens in staat stelde te scoren, gelukkig voor Nederland zonder succes.

Depay verdubbelde uiteindelijk de score en brak het Montenegrijnse verzet definitief, zijn dertigste goal in totaal voor Oranje. Georginio Wijnaldum tekende vervolgens nog voor de 3-0 en de eindstand kwam op het bord dankzij een fraai binnengeschoten goal van PSV'er Cody Gakpo, zijn eerste in het Nederlands elftal.

Dinsdag speelt Nederland tegen Turkije, een belangrijke wedstrijd met het oog op kwalificatie.