De bestuurders van deze drie automerken veroorzaken de meeste ongevallen

Bestuurders van een Seat, BMW of Audi veroorzaakten de afgelopen twee jaar de meeste aanrijdingen. Dat blijkt uit onderzoek van Univé. Limburgers zijn volgens de verzekeringsmaatschappij de grootste brokkenmakers. Zo meldt de Gelderlander.

De verzekeringsmaatschappij voerde een onderzoek uit naar meer dan 25.000 claims uit 2019 en 2020 waarin automobilisten, vanwege een aanrijding door eigen schuld, aanspraak maakten op de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Volgens Univé is de kans om een aanrijding te veroorzaken gemiddeld 2,26 procent. Seat zit hier met 2,7 procent het verst boven, gevolgd door BMW (2,62 procent) en Audi (2,49 procent).

De grootste brokkenpiloten in ons land zijn Limburgers, gevolgd door inwoners van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Drenten, Friezen en Groningers rijden het veiligst, aldus Univé. De verzekeingsmaatschappij beoordeelde ook wie, waar in welke auto er het best in slaagt een botsing te vermijden. Dat blijkt een inwoner van Drente te zijn in een rode Daihatsu.