Onana mag weer meetrainen, maar dan wel bij Jong Ajax

Ajax-keeper Andre Onana mag vanaf zaterdag zijn trainingsactiviteiten bij de club hervatten, maar dat moet hij wel doen bij Jong Ajax. Of de Kameroener nog bij het eerste elftal mee mag doen, is zeer de vraag. Directeur Marc Overmars heeft Onana laten weten dat hij vanaf zaterdag weer welkom is op De Toekomst, zo meldt AT5.

"We hebben besloten dat Andre gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax", zegt Overmars tegen de clubsite. "Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag. Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken (Remko Pasveer en Jay Gorter, red.). Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces.''

Schorsing
Bij Onana werd vorig jaar oktober na een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De tuchtcommissie van de UEFA schorste hem toen voor twaalf maanden, maar die straf werd door het internationaal sporttribunaal CAS teruggebracht naar negen maanden. Op 4 november loopt die schorsing af, maar Onana mag twee maanden voor die datum al meetrainen.

Contract
Onana's contract loopt in juni 2022 af. Om te voorkomen dat de doelman transfervrij de deur uit gaat wilde Ajax hem deze zomer verkopen, maar dat gebeurde niet.