Wesley Sneijder maakt scheidsrechter uit voor 'Paardenlul' en is vier duels geschorst

Wesley Sneijder en zijn broer Jeffrey zijn door de tuchtcommissie van de KNVB respectievelijk voor vier en zes wedstrijden geschorst. Oud-international Sneijder krijgt de straf omdat hij op 3 oktober vorig jaar de Goese scheidsrechter Harold van de Ketterij uitschold.

Sneijder vond dat een doelpunt in het duel tussen Achilles Veen en DHSC afgekeurd had moeten worden. Wes is geldschieter en assistent-trainer bij DHSC. Hij vond het optreden van de arbiter zeer ondermaats. Na afloop van de wedstrijd in de Hoofdklasse schold hij Van de Ketterij vervolgens uit (‘paardenlul’) en intimideerde de ervaren Zeeuwse arbiter.

"Mannen, die scheidsrechter is voor mij", zou Sneijder hebben gezegd. DHSC wil naar de amateurtop en ze hadden het duel tegen Achilles Veen met 4-1 verloren. Rodney Sneijder kreeg twee keer geel en dus rood van de scheidsrechter. Oudere broer Jeffrey was op dat moment assistent van hoofdtrainer Gert Kruys.

Volgens de aanwezige assistent-scheidsrechters, die als getuigen optreden, had Wesley Sneijder zich eerder dat seizoen rond twee andere wedstrijden ook al misdragen. Van de Ketterij maakte vervolgens melding van het incident bij de KNVB. De woede-uitbarsting blijkt de oud-voetballer van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale een schorsing van vier wedstrijden te hebben opgeleverd.

Welsey Sneijder mag de komende vier duels niet op het sportpark aanwezig zijn als DHSC zijn wedstrijden speelt. De 37-jarige Domstedeling is sinds dit seizoen assistent-trainer van DHSC en volgt de trainerscursus. Broer Jeffrey Sneijder is vanwege het gebruik van scheldwoorden en ongeregeldheden voor zes duels geschorst, net als speler DHSC-Redouan Aamri.