Texas strenger dan conservatieve moslims

Texas heeft de abortuswet aangescherpt. Een zwangerschap mag enkel nog afgebroken worden voordat een hartslag waar te nemen is. Daarnaast moeten mensen die ondersteuning geven, een boete van $10.000 betalen aan de klikspaan die hun erbij gelapt heeft.

De conservatieven in de VS gaan nu zo ver dat ze conservatiever zijn dan conservatieve moslims...

 

Terwijl andere staten wachtten op een uitspraak van het hooggerechtshof met invoering van strengere abortuswetten, vond Texas dat blijkbaar niet nodig, en vond vooral dat vrouwen zelf de keuze niet mogen maken. Texas gaat hiermee voorbij aan een eerdere uitspraak van het hooggerechtshof dat bepaalde dat vrouwen een grondwettelijk recht op abortus hebben.

De wet geeft verder een flinke financiële motivatie voor klikspanen. Iemand die ondersteuning geeft aan een vrouw die een abortus ondergaat, wat kan bestaan uit rijden naar de abortuskliniek, mentale ondersteuning, of andere steun, moet $10.000 betalen aan de klikspaan die hen aangegeven heeft. Dit kan dus flink oplopen en is ook erg subjectief.

De republikeinse gouverneur brabbelde nog iets over een zogenaamde schepper bij het ondertekenen, om zijn idioterie te rechtvaardigen...