FOK! Wat een weer: gaaaaaaaaaaap!!!!!!!!!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Ja, het weer had vandaag twee gezichten. In het oosten en zuiden was het vandaag behoorlijk mooi weer. De zon scheen daar flink met een afwisseling van wat stapelwolken. Daardoor kon het daar nog boven de 20 graden worden.

Hoe verder je naar het noorden en westen ging hoe meer bewolking je voor de kiezen kreeg. Was het in de ochtend nog enigszins licht, gedurende de dag werd het steeds grauwer en somberder. Net zoals we al zo vaak gezien hebben deze zomer. Hier in Haarlem dus weer een dag om snel te vergeten. De temperaturen zakten dan ook snel naar onder de 20 graden.

Oorzaak is nog steeds dat krachtige hogedrukgebied ten westen van ons land. Relatief warm zeewater zorgt er in combinatie met een warme bovenlucht voor dat er op zee steeds nieuwe bewolking wordt aangevoerd. En met die noordelijke wind trekt dat dan over ons land heen. Vanmiddag loste de bewolking in het binnenland dus wel voor een groot deel op. Of dat morgen ook zo zal zijn betwijfel ik.

Eigenlijk draait het de komende 24 uur dus grotendeels om een gesloten wolkendek. Zelfs een spatje motregen sluit ik niet uit. Misschien dat er ergens in de loop van morgenmiddag wat opklaringen ons land kunnen bereiken. Dan moet de wind echter wel iets meer aflandig gaan worden. Voorlopig hou ik het op een grotendeels sombere dag. De temperaturen lopen uiteen van 19 graden op de Wadden tot 22 in het binnenland. De wind is uiteraard noordelijk is meest matig van kracht.

Donderdag moet dan eindelijk de stroming een beetje gaan draaien. Dan breekt de zon op meer plaatsen door. 

Fijne avond!  

 DJkoelkast op de fiets (Foto: DJ_Koelkast)
Op één van de spaarzame mooie momenten besloot DJ_Koelkast om in de Kop van Noord-Holland een eindje te gaan fietsen. We zien ook al dat de bewolking niet veraf is. (Foto: DJ_Koelkast)
 
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.