FOK! Wat een weer: wat een verwennerij hé?

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hoi allemaal!

Wat worden we deze zomer toch ontzettend verwend. Ook gisteren was weer een absoluut hoogtepunt in deze topzomer. Ik zei het al een keer eerder, maar ook vandaag past er weer prima bij: een heerlijk zachte winterdag!

Zon is er eigenlijk nergens geweest. Ons land lag onder een dik pak bewolking onder invloed van een kleverige depressie boven het midden van Europa. Toch was het ook weer niet kletsnat. In de ochtend trok een gebied met wat intensievere regen vanuit het noordoosten naar het zuidwesten, waarbij Haarlem weer overgeslagen werd. De rest van de dag ging het met name om druilerige motregen. Echt grote hoeveelheden vielen er niet. Meestal tussen de 2 en 5 mm. Wilde je een terrasje pakken? Nou, met een frisse noordenwind en gemiddeld gezien zo'n 18 graden zullen de meeste mensen toch eerder binnen vertoefd hebben.  

Ook sportief was het een slechte dag. Voor de Formule 1 fans die zich op een mooie race hadden verheugd was het dramatisch, aangezien juist ten oosten en zuiden van ons duidelijk veel meer en intensievere regen viel. Voor de Vitesse-fans was het ook bijna een ondragelijke dag vandaag. Ook deze mensen hebben weinig reden tot blijdschap.  

Vandaag moet in de loop van de dag wel het licht een beetje aan gaan. Het wolkendek lijkt wat dunner te gaan worden en kan de zon er zo her en der doorbreken. Dat ziet er dan toch al beter uit. Mogelijk valt er in het zuidoosten nog een bui, maar in een heel groot deel van het land blijft het wel droog. De wind is zoals gewoonlijk noordelijk en matig tot vrij krachtig. De temperaturen liggen tussen de 20 en 22 graden. 

De rest van de week zit de atmosfeer volledig op slot. Een krachtig hogedrukgebied bepaalt ons weer. Ook zit er maar heel weinig variatie in de temperatuur. Wolkenvelden en af en toe zon. Maxima tussen de 20 en 22 graden. Dat is echt alles wat ons te wachten staat komende dagen. Dus hopelijk hou ik of één van collega's de inspiratie vast.  

Werk ze! ( Hoewel dat voor de meeste van FOK! niet van toepassing is.  

(Satire )

 De heide nabij Rafferden (Foto: Charged)
De heide staat mooi in bloei. Een vervolgfoto van de wandeling van niemand minder dan: ( Foto: Charged!)
 
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.