KKD: Speelronde 4, een drukke vrijdag

Het is weer vrijdag en dat betekent dat er weer wordt gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Vandaag staan er 9 wedstrijden op het programma waarvan een live wordt uitgezonden op ESPN 3, dit zal deze week NAC - ADO Den Haag zijn. Alle overige wedstrijden zijn te zien in het schakelkanaal waar ook de Eredivisiewedstrijd wat net zo goed een KKD-wedstrijd kon zijn te zien is, dan heb ik het over Fortuna Sittard - RKC Waalwijk. Ook is de wedstrijd uit de Bundesliga daarin te vinden, Borussia Dortmund dat in de CL poule van Ajax zit, speelt om 20:30 tegen Hoffenheim. De overige wedstrijden beginnen om 20:00.

Er zijn deze ronde erg leuke wedstrijden te zien naast NAC Breda - ADO Den Haag, ook Roda JC - Almere City is er een om in de gaten te houden. Almere City staat erg laag (19e) op de ranglijst, net als andere kanshebbers voor promotie. Roda JC zit prima op een tweede plek. Ook FC Volendam dat op een 17e plek staat heeft betere starts gekend, zij nemen het op tegen MVV Maastricht dat op een prima 7e plek staat.

Nieuwkomer FC Emmen ontvangt De Graafschap dat een valste start kende maar inmiddels op een 5e plek staat, FC Emmen moet nog flink aan de bak om in de hogere regionen te komen, zij staan nu 13e. Dan door naar de volgende nieuwkomer, VVV Venlo krijgt Jong AZ op bezoek, de verassende koploper met als enige de volle buit; 9 punten uit 3 wedstrijden. Ook kennen we een mooie derby met FC Eindhoven - FC Den Bosch, beiden staan in de top tien en hebben eigenlijk weinig te klagen. 

De club met de rode lantaarn, Helmond Sport krijgt Jong PSV op bezoek vanaf een 11e plek. De volgende beloftenploeg die we tegen komen is Jong Ajax, zij nemen het op tegen Excelsior op De Toekomst. De verschillen zijn in deze wedstrijd klein, maar 2 plekken en 1 punt. Maar het kan nog kleiner, de laatste wedstrijd op het programma voor vanavond is Jong FC Utrecht - Telstar. Beide hebben 2 maal gelijk gespeeld en eenmaal verloren. Beiden hebben 2 punten en een doelsaldo van -1. 

Zaterdag om 16:30 is de laatste wedstrijd van deze speelronde, TOP Oss - FC Dordrecht. 

Submitter:  Bron: FOK.nl