Kop van duif trekken mag niet

Vele FOK!kers klagen over het nieuwe, 'vrijheids-van-meningsuiting-beperkende', user policy van ons favoriete weblog, maar in Nijmegen gaat men nog een stapje verder. Daar mag men blijkbaar absoluut geen kop van een duif trekken. Een 48-jarige duifkoptrekker is namelijk veroordeeld tot dertig uur taakstraf.

Op 23 juni jongsleden pakt de man een duif en trekt pardoes de kop van zijn romp. Hij gooit de twee delen daarna achteloos op de grond. Volgens een getuige spartelde het lijfje nog een tijdje door. De politie wordt gebeld en een aangifte is snel gedaan.

Lees ook: Willekeurig jonge vrouwen slaan mag niet

"Ik heb gewoon een enorme hekel aan duiven. Die duiven schijten alle monumenten onder en ook maken ze heel veel lawaai. Het is gewoon een plaag”, aldus de man die verder tegen de politie verklaarde de duif best humaan gedood te hebben.

Hij moest zich voor de politierechter verantwoorden. Alhoewel de man niet de moeite nam om op te komen dagen, werd hij veroordeeld tot dertig uur taakstraf. Vervult hij die straf niet, dan mag hij vijftien dagen in de cel zijn zonden overdenken.