Lichaam Tamar (14) uit Marken verplaatst na fatale aanrijding op dijk

Het stoffelijk overschot van het veertienjarige meisje Tamar uit Marken is, nadat ze vorig jaar zomer dodelijk werd geraakt door een auto op de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam, volgens een ongevallendeskundige versleept naar de berm. Dit meldt de advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra. Zo valt bij het AD te lezen.

Onlangs oordeelde het Openbaar Ministerie dat een destijds 28-jarige Duitser verantwoordelijk was voor de aanrijding, maar dat hij niet had kunnen vermoeden dat sprake was van een ongeval. De man had verklaard dat hij wel wat merkte gedurende het rijden maar dacht dat hij over een beschadiging van het wegdek reed. Hij kreeg wel een boete omdat hij ten tijde van het ongeluk op zijn telefoon keek.

Ongevallendeskundige Willem Baan Hofman concludeert nu op basis van de op de weg gevonden sporen dat Tamar na de aanrijding moet zijn verplaatst. Ook forensisch patholoog Frank van de Goot meldt dat hij dit scenario niet kan uitsluiten.

"Je kunt duidelijk zien dat het slachtoffer eerst vooruit is geschoven en dat er dan een hoek in zit. Wij analyseren honderden ongevallen en die hoek kan niet zijn gekomen als gevolg van een aanrijding of een ongeval”, aldus Baan Hofman.

Het OM heeft deze theorie wel onderzocht maar kon geen DNA van de betrokken personen op het lichaam van Tamar vinden.

De advocaat van de nabestaanden heeft laten weten dat ze verder onderzoek willen afwachten, alvorens de beslissing te nemen om verdere stappen te nemen zoals het starten van een artikel 12 procedure.