FOK! Wat een weer: meer warmte en zon, maar daarna..

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Een hartelijk welkom allen!

Ik was vanochtend even bang. Voor ik naar mijn werk wilde gaan, zag ik dat ik die ene bui die in Nederland te vinden was, vol over mij heen zou krijgen. Gelukkig week deze iets af waardoor ik toch droog aan kwam op mijn werk, zo'n 40 kilo. 

Rond de middag viel er ook een drupje maar de zon kwam ook tevoorschijn. Op die momenten was het prima te doen met ruim boven de 20 graden. Maar er is meer dan waar ik ben. In het zuidwesten is het wel enigszins droog gebleven. De twintig graden is overigens wel overal behaald. 

Morgen wordt het nog warmer en is de zon nog meer te zien, ook is het dan vrijwel overal droog. Maar eerst vanavond en vannacht. In het midden van het land kan nog een bui voor komen, ook is er ruimte voor opklaringen. De minimumtemperatuur vannacht ligt tussen de 12 en 15 graden.

Morgenochtend begint plaatselijk mistig en nevelig. In de loop van de dag laat de zon zich steeds meer zien en wordt het van 20 graden op de wadden tot lokaal 26 graden in het zuiden. Er is weinig wind. In de avond begint het te spoken in het zuidwesten; er kan wateroverlast door hevige regen in korte tijd ontstaan. Ook hagel is niet uitgesloten, net als windstoten van 60 km/u. 

Daar gaan we morgen ongetwijfeld meer over horen en zien. 

Tot een volgende keer maar weer!

 
Is het een wolk? Nee, het is een golf aan het strand van Egmond aan zee (Foto: DJMO)
Is het een wolk? Nee, het is een golf aan het strand van Egmond aan zee (Foto: DJMO)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.