FOK! Wat een weer: pfffffffffffffffffffffffffffff!!!!!!!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!

Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff. Wat een verschrikking vandaag zeg. Ik ben een echte zomerliefhebber, maar het was vandaag regelrecht depressief weer. Ik had er echt last van. Om 13.00 vanmiddag heb ik zelfs de lampen aan gedaan. Dat dit in hartje winter kan gebeuren dat begrijp ik, maar in hartje zomer? Het was echt ongekend somber vandaag in den lande.

Ik begrijp best dat mensen het een prima zomer vinden, maar op zo'n dag als vandaag moet zelfs de meest hardnekkige trollen die constant doen voorkomen alsof het zo'n fijne zomer is somber stemmen. En diegene die serieus menen dat dit een prima dag was mogen van mij linearecta van het internet verbannen worden en met pek en veren naar Antartica gestuurd worden. Maar ja, daar zitten ze ook niet op die mensen te wachten.  

Het bleef ook niet droog. Op vrij veel plaatsen viel er af en toe regen- en motregen. De grootste hoeveelheden vielen in de nabijheid van een slepend koufront in de noordoostelijke helft. Eelde kwam uit op 6 mm. Op diverse andere plaatsen viel er tussen de 1 en 3 mm. Er stond een frisse wind en de maxima lagen ook bedroevend laag. Toch waren er her en der ook wel een paar kleine opklaringen en daar liep het kwik nog op tot net 20 graden. Op de meeste plaatsen was het echter maar 18 of 19 graden.

Vannacht blijven we dit weerbeeld houden. Bewolkt en her en der wat motregen. 

Morgen lijkt het wel iets lichter te worden. Een stralende dag is echter wel teveel gevraagd, want de bewolking blijft het weerbeeld overheersen. Ik denk dat de kans op een paar opklaringen wel wat groter is dan vandaag. Dat moet ook haast wel, want erger dan vandaag kan eigenlijk niet. De wind heeft een westelijke voorkeur en is meest matig van kracht. Overigens kan er ook nog wel een buitje vallen.

Zaterdag lijkt de beste dag van het weekend te worden. Er is een stuk meer ruimte voor de zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Het kwik profiteert daar van mee en liggen met 21 tot 25 graden op een redelijk niveau. Niet perfect, maar het is iets.

Dit feest duurt niet lang. Buien liggen alweer snel op de loer. Daar komen we later wel over te spreken.

Welterusten allemaal!

Grijs en bewolkt, zoals de afgelopen dagen zijn (Foto: qltel)
Grijs en bewolkt, zoals de afgelopen dagen zijn (Foto: qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.