PSV mag ondanks nederlaag tegen Benfica nog altijd hopen op Champions League

PSV mag na het eerste treffen met Benfica nog altijd hopen op Champions League-deelname. De Eindhovenaren verloren woensdagavond het eerste duel in de play-offs bij Benfica met 2-1. Volgende week is de return in Eindhoven.

PSV keek na tien minuten al tegen een achterstand aan. Rafa Silva schoof de bal voorbij Joël Drommel. PSV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en leek na een half uur spelen ook op 1-1 te komen via Eran Zahavi. Alleen het doelpunt van de Israëliër werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor het rust kwam de thuisploeg op 2-0. Julian Weigl was de doelpuntenmaker voor Benfica uit een corner die niet goed werd verwerkt.

Na rust ging PSV op zoek naar de aansluitingstreffer en die zou al vroeg in de tweede helft vallen. Cody Gakpo zorgde met een individuele actie en afstandsschot voor de 2-1 en PSV kwam steeds beter in de wedstrijd ondanks dat ze weinig kansen creëerde tegen Benfica. Toch kreeg Mario Götze de kans na een prachtig balletje van Gakpo op de 2-2, maar de Duitser had net iets te veel tijd nodig.

Zo leed PSV zijn eerste nederlaag van dit seizoen, maar heeft het volgende week nog alle kansen op het bereiken van de Champions League.