Formule 1 Grand Prix van Japan afgelast

Al enige tijd stond de Grand Prix van Japan op losse schroeven, maar nu kan er officieel een streep door de wedstrijd op het circuit van Suzuka. Door het stijgend aantal coronabesmettingen ziet de organisatie zich genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten.

"Na continue gesprekken met de promotor en autoriteiten in Japan heeft de Japanse overheid besloten om de race vanwege de aanhoudende pandemie in het land te annuleren", zo heeft de Formule 1 in een verklaring laten weten, lezen we op Motorsport.com.

"Formule 1 werkt nu aan de details van een aangepaste kalender en zal de details in de komende weken presenteren. Formule 1 heeft dit jaar, en in 2020, bewezen dat we kunnen aanpassen en oplossingen kunnen vinden voor de aanhoudende onzekerheden. We zijn blij met de getoonde belangstelling van locaties om dit jaar en daarna Formule 1-evenementen te organiseren", zo verklaart de F1.

Een tweede race in Turkije of in de Verenigde Staten op het circuit in Austin worden genoemd als vervangers. Ook Qatar en een tweede GP in Bahrein zijn mogelijke opties omdat ook de wedstrijden in Mexico en Brazilië nog verre van zeker zijn, gezien de penibele Covid-situatie.

Formule 1 Grand Prix van Japan afgelast (WikiCommons/大砲家族)
Formule 1 Grand Prix van Japan afgelast (WikiCommons/大砲家族)