Uitslag Cambuur Leeuwarden - FC Groningen

Cambuur is zijn rentree in de Eredivisie begonnen met verlies. Tegen FC Groningen werd het 1-2.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Groningers. Cambuur-doelman Stevens redde met een fraaie reactie na een actie van Suslov. Het was een levendig begin van de wedstrijd waarbij Groningen wei beter was. Er was een tweede kans voor Suslov, maar het schot ging over. In de 33e minuut kwam Groningen op voorsprong. Het was El Messaoudi die de bal binnen kopte. In het vervolg van de eerste helft kwam Cambuur er niet meer aan te pas. Groningen was nog dichtbij de 2-0 na een halve omhaal van De Leeuw, maar de bal bereikte echter niet het doel.

Cambuur, dat beter speelde dan in de eerste helft, kreeg in de 50e minuut eindelijk een kans. Kallon zette goed door op links en bediende Hendriks, maar die wist de bal er niet in te werken. Een paar minuten later kreeg Kallon weer een kans, maar zijn afstandsschot werd door Leeuwenburgh over de lat getikt. In de 68e minuut was het dan alsnog 1-1. Het was Maulun die een lage voorzet van Jacobs achter Leeuwenburgh schoot. In het vervolg waren er geen grote kansen meer tot in blessuretijd. Toen was het Strand Larsen die met een prachtige omhaal Groningen alsnog de drie punten bezorgde.

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 2

FC Groningen

68' Maulun    33' El Messaoudi