Uitslag Go Ahead Eagles - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen. Dankzij een treffer van Tibor Halilovic won de Friese club in de Adelhaarshorst met 0-1 van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles keek bij de terugkeer na vier jaar in de eredivisie al snel tegen een achterstand aan. Een schot van Halilovic werd van richting veranderd en belandde buiten bereik van doelman Warner Hahn in het doel. Na de 0-1 was Heerenveen de betere ploeg, maar bij rust was het nog altijd 0-1.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter voor de dag. Go Ahead Eagles kreeg enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ze waren erg slordig in de afwerking, al was invaller Marc Cardona nog dichtbij maar de paal stond de verdiende gelijkmaker in de weg. Daardoor bleef het 0-1 en neemt sc Heerenveen de drie punten mee naar Friesland.