Dood Carlo (27) op Mallorca mogelijk gevolg van ruzie om 'omgestoten drankje'

De gewelddadige dood van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen op het Spaanse eiland Mallorca, was mogelijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie over een omgestoten drankje in een feestcafé. Dat zegt een 20-jarige jongen uit de provincie Utrecht, een van de dertien getuigen die bij de politie een uitgebreide verklaring heeft afgelegd. Het Openbaar Ministerie wil vanwege het lopende onderzoek nog niet op de inhoud van de verklaring ingaan.

In zijn getuigenverklaring geeft de jongen nieuwe inzichten in de mogelijke aanleiding van de mishandelingen op Mallorca. "Ik was met een vriend aan het feesten in een kroeg op de boulevard, vol met Nederlanders. Het was eigenlijk best gezellig, tot er vlak bij de bar een glas bier uit iemands handen werd geslagen. Ik weet niet of dat per ongeluk of expres gebeurde, maar er ontstond een enorme ruzie tussen twee groepen.” De vriendengroep van Carlo was hierbij betrokken volgens de getuige. 

De Gooise verdachten zouden al de hele avond amok aan het maken zijn in het uitgaansleven en bemoeiden zich buiten met de ruzie over 'het omgestoten biertje'. De avond had volgens de getuige anders kunnen eindigen, er werd geroepen dat Carlo zijn tong had ingeslikt en de getuige wilde met zijn EHBO ervaring Carlo te hulp komen. De Spaanse politie kwam echter te plaatse en joeg iedereen aan de kant met een wapenstok, zodat het de getuige onmogelijk werd gemaakt om EHBO te verlenen aan Carlo. Pas toen de ambulance arriveerde werd er eerste hulp gegeven aan Carlo.

Vanmorgen is een derde verdachte van de fatale mishandeling op Mallorca gearresteerd, de 18- jarige Mees T. uit Hilversum.