FOK! Wat een weer: welkom warmte

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo allen!

Zoals u gister hebt kunnen lezen, kan de weerman het rustiger aan doen de komende dagen. Om het niet te saai te maken, ben ik er vandaag! En ik ben blij want het is eindelijk wat zomers. Droog, voelbare warmte en eigenlijk had ik niets te klagen.

Gister verdwenen de laatste buien het land waar ik getuige van mocht zijn, redelijk wat gerommel en wat neerslag. Een ruime 15 mm was het resultaat. 

Zoals velen sliep ik vannacht en heb ik niet kunnen zien wat er precies gebeurde, wel was het behoorlijk mistig, het zicht was niet veel meer dan 100 meter. Had ik eigenlijk niet verwacht, maar het was wel mooi om te zien. 

Genoeg over wat is geweest, wat is de verwachting voor de komende tijd? Het is nog steeds warm, de zon schijnt nog even flink en bij zonsondergang is het rond de 20 graden, heerlijk weer om een terrasje te pakken, wandelen of te fietsen. In het oostelijke waddengebied kan nog wel een buitje ontstaan.

Als ik slaap, zoals velen is er weinig bewolking en kan ik zomaar een flashback naar vandaag krijgen; er kan mist ontstaan. Met 11 graden kan het wat fris aanvoelen in de vroege ochtend. 

Overdag is de zon veelvuldig aanwezig, soms met wat sluierbewolking wat het klam kan laten voelen. Het wordt zo'n 22 graden in het noordwesten tot 26 graden in het zuidoosten. 

De komende dagen zijn net als donderdag warm en droog. Na het weekend krijgen we weer wat koelere lucht maar daarover later meer. 

Tot de volgende keer!  

Het lijkt wel een schilderij! (Foto: qltel)
Wat een plaatje vanuit Duitsland, het lijkt wel een schilderij! (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.