GGD doet aangifte tegen Willem Engel en Engel demonstreert morgen tegen fascisme

GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen Willem Engel van stichting Viruswaarheid. Engel riep zijn volgers woensdag via Twitter op om medewerkers van prikbussen te fotograferen. Mede door die oproep zijn volgens de GGD in Lekkerkerk medewerkers van zo’n prikbus bedreigd. 

De tweede tweet zijn de opnamen die in Lekkerkerk zijn gemaakt: 

Zoals we inmiddels gewend zijn van wispelturige Willem: 

Update 15.45 uur: Willem gooit er voor de afleiding maar weer een demonstratie tegen aan. Ditmaal tegen fascisme.

Sascha Moll lijkt de complotdenker te zijn die afgelopen zondag tijdens een demonstratie in Berlijn onwel werd bij een identiteitscontrole na aanhouding. De man gaf pijn in zijn borst en arm aan waarop de politie direct eerste hulp heeft verleend totdat een gealarmeerde ambulance de man naar het ziekenhuis Charité is gebracht waar hij overleed.

Eerder die middag brak de 49-jarige een politiecordon door en sloeg en verwondde een politieagent. Vervolgens werd hij gearresteerd wegens verzet tegen de ordehandhavers. De procureur-generaal maakte dinsdagavond 3 augustus bekend, dat de man een hartaanval heeft gehad. Dat is de voorlopige uitslag van de autopsie die is uitgevoerd.

De demonstraties in Berlijn waren verboden, er is veel geweld gebruikt en de politie heeft totaal zo'n 1000 aanhoudingen verricht.