Messi vertrekt bij Barcelona

Lionel Messi vertrekt na meer dan twintig jaar bij FC Barcelona. Het contract van de Argentijn liep vorige maand en door de financiele problemen kan de club hem geen nieuw contract aanbieden.

"Hoewel FC Barcelona en Lionel Messi een akkoord hebben bereikt en de duidelijke intentie van beide partijen was om een nieuw contract te tekenen, kan dit niet gebeuren vanwege financiële en structurele belemmeringen van La Liga. Als gevolg van deze situatie blijft Messi niet bij FC Barcelona. Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van de speler en de club uiteindelijk niet zullen worden vervuld. FC Barcelona betuigt van harte zijn dank aan de speler voor zijn bijdrage aan de historie van deze de club en wenst hem het allerbeste voor de toekomst in zijn persoonlijke en professionele leven," zo staat er op de clubsite van FC Barcelona.

Messi kwam op zijn dertiende in de jeugdopleiding van Barcelona terecht en maakte in 2004 onder Frank Rijkaard op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Voor de Catalanen speelde Messi 778 wedstrijden waarin hij maar liefst 672 keer scoorde. Hij won met Barcelona tien keer La Liga, zeven keer de Copa del Rey, vier keer de Champions League en drie keer de wereldbeker voor clubs.