OS: Voetbalsters VS pakken brons na doelpuntrijke winst op Australië

De Amerikaanse voetbalvrouwen hebben een bronzen medaille gepakt op de Olympische Spelen. In het Kashimastadion wonnen de VS de troostfinale met 4-3 van Australië. Aanvoerder Megan Rapinoe scoorde twee keer voor de VS, net als Carli Lloyd.

De VS was in de kwartfinale te sterk voor Oranje, maar moest het hoofd buigen voor Canada.  Rapinoe scoorde de 1-0. Na acht minuten scoorde zij uit een hoekschop, maar lang kon Amerika er niet van genieten. Australië kwam na een goede bal van Caitlin Foord op gelijke hoogte via Sam Kerr.

Amerika liep uit door het tweede doelpunt van Rapinoe en twee treffers van Lloyd uit naar 4-1 en de wedstrijd leek beslist. Australië toonde veerkracht en kwam via Foord op 4-2. De aansluitingstreffer viel voor de Australische vrouwen eigenlijk net te laat. In de negentigste minuut scoorde Emily Gielnik op aangeven van Foord. In de blessuretijd werd er geen kans gecreëerd om gelijk te komen.

Australië grijpt daardoor net naast een medaille, Amerika gaat met een bronzen plak richting huis. Donderdag om 14:00 uur Nederlandse tijd wordt de finale gespeeld tussen Zweden en Canada. Het duel zou in de Nederlandse nacht gespeeld worden, maar ivm de hitte is het duel naar de Aziatische avond gehaald.