OS: Handbalsters in kwartfinales hard onderuit tegen Frankrijk

Het is de Nederlandse handbalsters niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales van het olympisch toernooi. Tegen Frankrijk speelde Oranje vanaf het begin een kansloze wedstrijd en die werd dan ook met ruime cijfers verloren: 32-22.

Oranje mocht met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd tegen Frankrijk na een goede groepsfase, maar vanaf de eerste minuten werd duidelijk dat Frankrijk te goed was voor de Nederlandse handbalsters. Aanvallend kwam Oranje te kort en in de verdediging had Nederland niks in te brengen tegen de Fransen. Na twaalf minuten was het dan ook 12-3 voor Frankrijk.

Na zo'n twintig minuten spelen werd ook Frankrijk wat slordiger. Nederland kwam terug tot 11-16, alleen zou het nooit meer een wedstrijd worden, doordat Frankrijk vrij snel daarna weer de draad oppakte en weer wegliep bij Oranje. Uiteindelijk zou het 32-22 worden in het voordeel van de Franse ploeg, die nu in de halve finale speelt tegen Zweden dat won van Zuid-Korea.

De andere halve finale gaat tussen Noorwegen en Rusland. Noorwegen won met de nodige moeite van Hongarije en Rusland rekende in hun kwartfinale af met Montenegro.