OS: Nederlands voetbalelftal na strafschoppen uitgeschakeld door Amerika

De Nederlandse voetbalsters zijn na strafschoppen in de kwartfinales van het olympisch voetbaltoernooi uitgeschakeld door de Verenigde Staten. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en in de verlenging bleef het gelijk, waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen en die werden beter genomen door de Amerikaanse voetbalsters.

In de penaltyserie misten Vivianne Miedema en Anniek Nouwen namens Nederland. Amerika scoorde al hun penalty's en gaan zo door naar de halve finales

In de tachtigste minuut had Oranje bij een 2-2 stand een gouden kans om zich te plaatsten voor de halve finales. Lieke Martens mocht aanleggen vanaf elf meter, maar de aanvalster faalde. In de verlenging was Oranje ook dicht bij de 3-2, maar het doelpunt van Martens werd afgekeurd. Ook twee doelpunten van Amerika werden afgekeurd in de verlengingen.

De Verenigde Staten staan in de halve finale van de Olympische Spelen tegenover Canada, dat eerder op de dag na strafschoppen afrekende met Brazilië. Ook Australië en Zweden staan in de halve finales.